ORQUESTRA DE LA MARINA ALTA (OMA)
L'Orquestra de la Marina Alta, creada l'any 1998 pel director d'orquestra Francesc Estévez, naix amb el desig de cobrir un buit important en la cultura de la nostra comarca. L'Orquestra de la Marina Alta està concertada amb la MACMA (Mancomunitat Cultural de la Marina Alta) integrada per 33 municipis. Va fer el concert de presentació el 22 d’agost de 1998 en el marc de la X Setmana Internacional de la Musica de Dénia amb la representació de l'òpera de Mozart Bastien und Bastienne. Fins avui ha realitzat més de 100 concerts per tots els pobles de la comarca, amb les seues dues formacions: OMA (Orquestra de la Marina Alta) i JOMA (Jove Orquestra de la Marina Alta). Cal destacar el concert de Calp, amb el tenor José Sempere i el d’Ondara amb motiu de la inauguració dels seus Auditoris Municipals. El concert de Calp es va enregistrar i es va editar en un CD d'Àries d'Òpera. L'Orquestra de la Marina Alta ha compartit escenari amb solistes tan prestigiosos com: David Menéndez, Carmen Avivar, Isidro Anaya, J. A. Alemany, Vicens Prats, Thomas Indermühle, Wolgang Meyer, Miquel Pérez, Cristina Martí, Borís Monoszon, Eriko Takezawa i Josep Vicent Giner. Ha enregistrat dos discs compactes, un amb les obres per a corda de W. A. Mozart i un altre amb la Música per als Reials Focs d'Artifici i la Música Aquàtica de G.F. Handel.

CRISTINA MARTÍ, guitarra
Naix a Pedreguer l'any 1983. Cursà els estudis de Grau Mitjà de guitarra al Conservatori Tenor Cortis de Dénia, amb Concha Ballester, estudis que finalitzà amb el Premi Extraordinari. Va obtenir el 1r premi de la X edició del Concurs de Jóvens Intèrprets Ruperto Chapí de Villena, així com el premi a la millor guitarrista del País Valencià en l’ XI edició del Concurs Francesc Tàrrega de Vila-Real. Realitza cursos de perfeccionament amb Josep Tomàs, Carles Trepat, Manuel Barrueco, Hopkinson Smith, Josep Vicent Giner, etc. Actualment cursa estudis de Grau Superior al Conservatori Superior Óscar Esplà d'Alacant amb el professor Ignacio Rodes.

JAUME SIGNES, trompeta
Realitza els seus estudis al Conservatori Óscar Esplà d'Alacant i al Conservatori Superior de València, on va obtindre el títol Superior de Trompeta. Va realitzar cursos de perfeccionament amb José Mª Ortí, P. Thibaud, M. Mellaerts, J. Miler, J. Harjanne, E. Aubier, etc. Ha realitzat diversos concerts amb el Trio Ciutat d'Osca i el Quintet Óscar Esplà d'Alacant, i ha actuat com a solista en diverses agrupacions orquestrals. Ha sigut director de la banda Unió Musical de Beniarbeig, de la banda "La Paz" de Sant Joan i ha participat com a director invitat en diverses agrupacions musicals. És professor de trompeta al Conservatori Superior de Música d'Alacant.

FRANCESC ESTÉVEZ, direcció
Nascut a Ondara, inicià els seus estudis musicals al Conservatori Superior de Música de València, on va cursar les especialitats de piano, violí, harmonia, contrapunt, fuga, composició i instrumentació, i podem destacar d’entre els seus professors Amando Blanquer. Posteriorment cursà estudis superiors de composició i direcció d'orquestra al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid amb els mestres Antón García Abril i Enrique García Asensio. Realitza estudis de perfeccionament amb Helmuth Rilling, Miguel Ángel Gómez Martínez, Karl Österreicher i Richard Edlinger. En 1998 fou seleccionat per la Universitat d'Harfort (Connecticut) EEUU per a estudiar direcció d'orquestra amb els mestres Harold Faberman, Kennet Kiesler, Daniel Lewis i Jonh Corigliano. En 1998 funda l'Orquestra de la Marina Alta (OMA), agrupació de la qual és director titular i amb la qual realitza actuacions a la Comunitat Valenciana. Ha enregistrat el CD Opera Recital, amb el tenor José Sempere, les obres per a corda de W. A. Mozart i la Música per als Reials Focs d'Artifici i la Música Aquàtica de G.F. Handel, al capdavant de l'Orquestra de la Marina Alta (OMA).

JOSEP VICENT GINER, orgue
Organista i clavecinista nascut a Dénia. Va realitzar els seus estudis amb els professors Rynko Ottes, Javier Artigues, Josep M. Mes i Bonet i Michael Radulescu. Finalitza els estudis superiors amb les màximes qualificacions, i, cal destacar el Premi Extraordinari fi de carrera, el grau acadèmic “Magister Artium” de la Universitat de Viena, amb la qualificació de cum Laude, i el Premi al Mèrit Artístic del Ministeri de Ciència i Cultura Austríac. Ofereix concerts regularment tant a la Península Ibèrica com a Europa, com a organista i clavecinista solista, amb programes de música renaixentista, barroca, romàntica, de cambra i contemporània (on ha estrenat obres d'Amando Blanquer i Josef Lammerz). Com a professor convidat imparteix seminaris i cursos d'interpretació. És professor del Conservatori Superior de Música d'Alacant.

JUAN RAMON PÉREZ, flauta de bec
Naix a Conca el 1963. Obté el títol de Professor Superior de Música, en l'especialitat de Flauta de Bec, al Reial Conservatori Superior de Música de Madrid, amb la qualificació de Menció d'Honor. Ha rebut classes de perfeccionament tècnic relacionats amb els diferents estils que abraça la història d'aquest instrument (medieval, renaixement, barroc i s. XX), com a alumne d'especialistes en Música Antiga, com ara: Álvaro Marías, Ricardo Kanji, Baldrik Deeremberg i Jordi Savall entre altres. Al llarg d'aquests anys ha sigut membre del Trio de Música Clàssica La Tarantel·la i del Trio de Música Antiga Il Dolcimelo. Ara forma part de l'Accademia Arcadia (Barroc) i, del sextet de flautes renaixentistes de Barcelona Sforzinda. Ha sigut professor de música en l'Ensenyança Secundària, i actualment és professor en l'Escola de Música de Benimeli (Alacant).

GUIDO IOTTI, orgue
Naix a Gènova (Itàlia), obtingué el Títol Superior d'Orgue i Composició Organística (1982) amb F. Dellepiane, i el de Clavicèmbal (1985) amb A. Bellasich Ghersi, al Conservatori Superior de Música "N. Paganini". Realitzà estudis de Postgrau amb M. Radulescu, L.F. Tagliavini, J.B. Christensen, H. Vogel i M. Torrent. Ha actuat com a organista i clavecinista a Itàlia, Espanya, Suïssa, Alemanya i Mèxic. Ha enregistrat per a Ràdio Nacional d'Espanya (Ràdio Clàssica) i la Radio Televisione Italiana RAI-3. Ha estat professor de l’Istituto di Musica Sacra de Gènova i del Conservatori N. Paganini. És director pedagògic del Curs d'Orgue del Maresme i professor de repertori d'orgue de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona).

JORDI VERGÉS, orgue
Realitzà els seus estudis al Conservatori Municipal de Barcelona amb el professor Jordi Alcaraz i sota la direcció de la prestigiosa organista Montserrat Torrent; acabà els Graus Mitjà i Superior amb Matrícula d’Honor i Premi d'Honor. L'any 1986 guanyà el Primer Premi Estatal d'Orgue, per unanimitat del jurat, en el Concurs Permanent de Jóvens Intèrprets de les Juventuts Musicals Espanyoles. Amplià els seus estudis amb els professors H.Van Nieuwkoop, P. Van Dijk i J. Van Oortmerssen, M. Radulescu i L.F. Tagliavini. Com a concertista ha donat nombrosos recitals arreu dels Països Catalans, Espanya, Alemanya, Suïssa, Anglaterra, Itàlia, França i EUA. Ha enregistrat per a Catalunya Música, RNE (Ràdio 2) i ha efectuat enregistraments discogràfics per a Anthology Record (Ancona-Itàlia) i Loft Recordings (Seattle-EUA). Actualment és organista titular de la catedral de Tarrago na, professor d'orgue del Conservatori Professional de Tarragona i director artístic del Festival Internacional d'Orgue de Tarragona.

FABIO CIOFINI, orgue
Realitzà els estudis d'orgue i piano al Conservatori de Perugia amb W. Van de Pol i M. F. Spaventi. Estudià clavecí a l'Escola de Música de Fiesole amb A. Fedi. Posteriorment continuà els estudis d'orgue al Conservatori d'Amsterdam amb el professor J. Van Oortmerssen, on obté l’any 1999 el diploma "Post-Graduate" en música barroca. El 1995 va ser nomenat organista titular de la col·legiata de S. Maria la Major de Collescipoli, que posseeix un important instrument històric construït per Willelm Hermans l’any 1678. Ofereix regularment concerts i classes magistrals a Itàlia, Europa i Estats Units, i és invitat a participar en importants Festivals: Califòrnia State University of Chico (Califòrnia USA), Oundle (Anglaterra), Xàbia, etc. Fabio Ciofini manté una important activitat com a director de cor. Ha gravat per al segell Bottega Discantica (amb l'orgue Hermans de Collescipoli i amb els orgues històrics d'Úmbria) i per a Anthology Record. Actualment és professor en el "Cívic Istituto Musicali A. Onofri" de Spoleto.

JOSÉ ENRIQUE AYARRA, orgue
Naix a Jaca (Osca). Diplomat en Orgue i Cant Gregorià per l'Institut Catholique de París. Llicenciat en Sagrada Teologia per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Canonge Organista titular de la S.I. catedral i de l'Hospital dels Venerables de Sevilla. Catedràtic d'orgue del Conservatori Superior de Sevilla, des del 1979 fins al 2002. Acadèmic numerari de la sevillana Reial Acadèmia de Belles Arts de Santa Isabel d'Hongria. Acadèmic corresponent de les RR.AA. de San Fernando (Madrid) i de la Virgen de las Angustias (Granada). Està en possessió de nombrosos premis entre els quals destaquen: Primer Premi de la Junta d'Andalusia a la Investigació Musical (1989 i 1993) i el Premi Andalucia de Música (1990) de la Junta d'Andalusia. Com a concertista, ha donat recitals en més de trenta països d'Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica. Ha realitzat gravacions radiofòniques per a cadenes de Ràdio i Televisió en una dotzena de països, i discogràfiques en orgues de distintes escoles europees. Com a docent, ha impartit cursos de música espanyola en diferents universitats americanes i japoneses. Com a investigador i publicista, ha escrit diversos llibres i nombrosíssims articles per a publicacions especialitzades.

IL CONCERTO ACCADEMICO, orquestra de cambra
És una orquestra de corda estable i independent, fundada l'any 2000 per la violinista Margherita Marseglia. El repte artístic d'aquest grup d'una gran homogeneïtat estilística consisteix a traslladar els principis de la música de cambra al treball d'un grup orquestral sobre la base de l'experiència de cada un dels professors. Il Concerto Accademico en la seua intensa activitat de concerts ha actuat en les més importants sales espanyoles; a més, té en el seu repertori música de tots els estils des del barroc fins a la música contemporània. Importants compositors actuals els han dedicat les seues obres com ara: Manuel Moreno Buendía i Gerd Noack. Recentment han publicat un disc compacte dedicat a Les quatre estacions d'A. Vivaldi, que fou gravat en directe i ha sigut elogiat per la crítica especialitzada.

GORDON LAWSON, compositor i director
Compositor, director, pianista i organista, resident actualment a Orba. És director musical de la Coral Clásica Javiense i de l'English Choir. Les seues composicions comprenen un total de 150 obres que inclouen peces per a cor, concerts, sonates, cançons i música instrumental. El Concert per a Orgue és un encàrrec del Festival Internacional d'Orgue de Pedreguer, compost enguany, i que serà estrenat a Pedreguer el 5 de novembre.

MARGHERITA MARSEGLIA, violí
Naix a Fridrichshafen (Alemanya). Es forma amb Hermine Dlemer i Cristos Polyzoides en la Universitat de Música de Graz (Àustria). Obté diversos premis en el concurs Jugend Musiziert i està en possessió del Premi a la Promoció Cultural de la seua ciutat natal. A banda d'una gran activitat com a músic de cambra, ha sigut concertino de l'Orquestra Simfònica de Graz i ha col·laborat amb la Kammerphilharmonie de Viena. Ha sigut concertino de l'Orquestra Simfònica de Múrcia. Ha publicat diversos discs compactes amb obres de F. Schubert, S. Prokofiev, M. Ravel, M. de Falla, etc. Com a solista i intèrpret de cambra ha actuat per tot Europa i els estats balcànics, Argentina i Japó. L'any 2000 funda Il Concerto Accademico, una Orquestra de corda que des del seu primer concert ha entusiasmat tot tipus d'audiències.